П Л А С Т М А С О В И   И З Д Е Л И Я

Производство на матрици

Продукти

Екипът ни от машинни инженери и конструктори има дългогодишен опит в създаването на различни бласформи и шприцформи. Интегрирано звено изработва матриците за повечето пластмасови изделия, произвеждани във Филпласт, както и матрици за работа извън фирмата.

Филпласт предлага проектиране на инструменти и изготвяне на техническата документация, необходима за производството им, както и производство на матрици по 3D документация, предоставена от клиента.

При производството на инструменти използваме съвременни, напълно оборудвани, високопроизводителни CNC и ерозийни машини. Максималните размери на бласформи, които можем да произведем, са с обем на изделията до 20 л, а на шприцформите са с размер до 546х896 mm и с максимално тегло 2,500 kg. Всички матрици, произведени за работа във Филпласт, са щателно тествани на нашите машини, за да бъде гарантира перфектната им работа.

Услуги

  • Дизайн: всеки клиент може да предостави готов дизайн, чертеж или идея на търсеното от него изделие. На тази основа ние изработваме 3D модел и бърз прототип (Rapid Prototype), който се одобрява от клиента, след което се създава реалното изделие. Екипът ни от опитни конструктори работи с последни версии на Solid Edge и NX CAM софтуери, и могат да правят "mould flow" анализ при проектирането на шприцформи.
  • Оптимизации: Нашият екип има над 20 годишен опит както в изработката на инструментална екипировка, така и в използването и за производство на пластмасови изделия. Именно този опит ни помага да оптимизираме дизайна на матриците, за да повишим качеството на крайното пластмасово изделие, както и на производителността на инструменталната екипировка.
  • Ремонти: Извършваме както гаранционни, така и извънгаранционни ремонти, за да осигурим дългосрочна и ефективна експлоатация на матриците.